Spakenburg mogelijk laatste strohalm voor oude Zeeuwse hoogaars ARM-27

ZIERIKZEE – De hoogaars ARM-27 blijft mogelijk toch behouden. Op de valreep heeft zich een aantal serieuze gegadigden gemeld bij de Museumhaven Zierikzee voor overname van het gammele schip.

De grootste kanshebber lijkt momenteel een botterclub uit Spakenburg, zegt stichtingsvoorzitter Jaap Verwest. “De club heeft de beschikking over een timmerwerkplaats waar een man of twintig rondloopt. Een soort sociale werkvoorziening. Ze zien het wel zitten om het schip daar helemaal op te knappen.” Het bestuur van de botterclub is aan het rekenen geslagen en hakt binnen enkele weken de knoop door, is afgesproken met de Museumhaven.

Lek als een mandje

De ARM-27 is zo lek als een mandje en moet met drie pompen drijvende worden gehouden. De stichting ontbeert zelf de financiƫle mogelijkheid en mankracht om de boot in de eigen Stads- en Commerciewerf op te lappen en wil er voor een symbolisch bedrag van 1 euro van af.

Een andere serieuze optie is nog verkoop aan Strandcamping Groede. Eigenaar Eric van Damme wil het schip graag laten ombouwen tot bijzonder speelwerktuig.

Bron: PZC