Zuidwal en Eendrachtsrace 2012

De afgelopen dagen van dit weekend is er veel getwitterd onder een hashtag #zuidwal2012. Met het prachtige zeilweer en de grote deelname bij de bedrijven Zuidwal is er blijkbaar veel interactie onder de deelnemers en thuisblijvers op de kant. De Zuidwal heeft wat losgemaakt in het dorp en zelfs vanuit Elburg en Kampen kwamen reacties.

Het was dan ook wel het zeilweekend voor platbodems van het jaar. De Zuidwal heeft weer laten zien dat historie en zeilen samengaan, zelfs commercieel gezien. Door het grote aantal deelnemers bij de bedrijven is het een nautisch evenement dat de gemeente Bunschoten maar zeker ook Spakenburg als oude Zuiderzeehaven op de kaart zet.

Op vrijdag was de wind lekker en werd er een ronde om het eiland gezeild. Op zaterdag bij de echte Zuidwal was het schipperen met de wind. De zeilers moesten met de vreemde draaierige wind alles uit de kast halen om hun plek te verdedigen. De botters, aken en overige schepen kregen alles voor hun kiezen, van bijna windstil naar een matige beaufort 5. Heftig zeilen met het resultaat dat er mooie plaatjes te zien waren. Al met al een Zuidwal die beter was dan alle andere, maar dat is elk jaar natuurlijk.

Op naar #zuidwal2013

Op onze facebook site zijn de tweets en foto’s te zien.

Uitslagen Zuidwal 2012

Hier de foto’s (tevens te bestellen)¬†en de schitterrende foto’s van Marian Korpadi op www.zuidwal.net

Hier nog een filmpje aan boord van de BU17, in 2 minuten een hele Zuidwal, niet duizelig worden (of zeeziek)

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=0K-P8ZuQ00M[/tube]

Ook RTV Bunschoten was aanwezig op vrijdag en maakte het volgende filmpje

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=2pCzVzt3OGo[/tube]

Ook Lokale Omroep Spakenburg was aanwezig, hier de bijdrage in Spakenburg NU

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=bLK30rd_Fak&t=5m39s[/tube]