Voorjaarsrace

De voorjaarsrace is verplaatst van 13 april naar 27 april. Het palaver is om 10 uur in het Clubhuis op de Oostmaat. Om 11 uur is de start en de finish is tussen 13.15-13.30.

Hierna hebben wij het initiatief genomen met de Bruinevloot om de Oranje vereniging een vlootschouw te houden in de Zuyderzee-haven. De Spakenburgse Batterij doet hier ook aan mee. De bedoeling is dat er binnen wordt gevaren op 21 kanonschoten die worden afgeschoten vanaf de Oostpier ter hoogte van de waterwoningen. De burgemeester neemt de vlootschouw met admiraalzeilen af. Het is de bedoeling de schepen binnen te laten komen met elk kanonschot. Deze vaart dan langs de admiraal, laat de Fok zakken en hijst hem weer.

Wie mogen er mee doen? 

Alle DARP schepen eerst en dan als allereerste de Botters. Daarna alle schepen die in de havens van Spakenburg of dichtbij liggen, Nieuwboer, Eendracht, Eemdijk, Eemhof en Oude Haven. Ook scherpe jachten en motorboten zijn welkom. Laat het een soort mini-sail worden! 

Waarom? 

Ter ere aan de nieuwe koning (30 april) en ter ere van zijn verjaardag. Verder om de schepen en complete watersport te presenteren.  Ook mede georganiseerd ter ere van 25 jaar Visserijdag en 30 jaar DARP!

Hoe en wanneer? 

Vanaf 14 uur eerste binnenvaart eerste botter, daarna met elk kanonschot 1 schip. Daarna alle overige schepen. Zie bijgevoegde kaart. Einde 15.00 uur, we zullen tijdens het palaver nog een toelichting geven.

Wat nog meer?

Visserskoor op de Zuidwal in combi met Koortje de Hoop, 21 kanonschoten, Admiraal, Plan Zuyderzee, Veel pers verwacht dus perfecte PR.

Wie is de hoofdorganisatie?

COV Bunschoten-Spakenburg, deze zijn namelijk verzekerd en hebben de vergunning aangevraagd. Veiligheid is geregeld met het Rode Kruis en de Brandweer. Let op uw eigen veiligheid. De DARP, Bruinevloot en Spakenburgse Batterij werken mee.

Voor actuele info omtrent de DARP kijk op Facebook.

Hierbij nog de handicaps zoals door de handicap-commissie opgesteld:

Onderlinge verschillen

Handicaps botters definitief

Ranglijst 2013