Mosselkraker tot BU37 gedoopt

De BU37 is een nieuwe Lemsteraak die in Oude Haven van Spakenburg haar plek heeft gevonden. Afgelopen zaterdag was de doop van het schip, dit gebeurde bij de visafslag waar het schip haar ligplaats heeft.

Op een stralende dag vertelt eigenaar Sjoerd Oskam dat het schip al in 1996 is gebouwd in Lemmer maar nooit afgebouwd is tot verleden jaar, het schip stond tot die tijd opgeslagen in een loods. Sjoerd Oskam kwam tot de aankoop omdat hij een betaalbaar schip wilde zeilen wat toch snel is, hij heeft naast de BU37 ook nog de botter Schokland.

De doop van het schip geschiede door de dames de Graaf-de Graaf en de Jong- de Graaf vanwie de vader visser en eigenaar was van de orignele botter BU37. Het schip heeft de naam gekregen omdat de eigenaar eens in gesprek kwam met de dames en ze het nummer niet meer in de haven
konden vinden. Dat sprak Sjoerd aan om zijn schip deze naam te geven.

De aak is gebouwd bij de gebroeders Hummel in Lemmer, en afgebouwd bij Scheepsreparatiewerf Friesland in Harlingen. Sjoerd is geen geboren Spakenburger maar heeft zijn schip graag in de haven van Spakenburg liggen vanwege de botters en de gehele uitstraling van de platbodems in de museumhaven.

foto. Na de doop van de BU37 een proost op een behouden vaart. foto. Pieter de Vos

Meer foto’s hier.