4 november 2019 plaatste Marian Erkelens-Korpádi haar (zoals nu helaas blijkt) laatste berichtje op de Facebook-pagina van de DARP. Gisteren overleed Marian. Er is eigenlijk geen kort verhaal over Marian te schrijven. Ik wil u toch kort meenemen in de ontzettende veelzijdigheid van deze lieve vrouw, die te jong is gestorven.

Marian is ten eerste een zeilster, ik ken haar sinds 1998 toen ze als bemanning meezeilende op de Zingende Walvis. Een fanatiek team dat veel prijzen in de wacht sleepte. Zeilen op wad, IJsselmeer en zelfs in Zeeland de Walvis kwam met prijzen naar huis. Haar liefde voor het varen met platbodems kende geen grenzen. Ze was de PR vrouw voor de Zuidwal, Bruine Vloot, DARP en voor de Museumhaven (ik mis er vast een aantal). In de jaren 90 en zero’s schreef ze over elke dinsdagavond wedstrijd een stukje in De Bunschoter. Stukjes die gesmuld werden onder de volgers van de wedstrijden.

Toen het internet de plek innam van papier was Marian erbij. Ze zette diverse pagina’s op om Spakenburg en ver daar buiten te bedienen met foto’s en nieuwtjes. Diverse websites kwamen in de lucht die ze samen met Bram opzette. Toen in 2005 de website online ging en in 2010 de DARP een Facebook pagina opzette, en ik vroeg Marian te helpen met content was ze enthousiast om mee te helpen, en plaatste het overgrote deel van de foto’s en content die nu nog online staan.

Marian maakte vele jaren foto’s van de vloot en alle activiteiten. Je kan zeggen dat de beelden die bekend zijn van de Spakenburgs vloot, heeft geschoten en gedeeld zodat iedereen een beetje mee kon varen en meebeleven.

Meevaren gaat niet meer….
…we gaan je missen Marian.

Vaarwel

Namens de DARP wensen we de Bram en de familie heel veel sterkte toe.

Foto van de DARP door Marian Erkelens-Korpádi