Einduitslag DARP competitie

Gisteren avond werd de laatste race van de DARP competitie gezeild. Normaal worden er sinds 1984 in een jaar 21 wedstrijden gevaren, door de Corona crisis werden dat er dit jaar 10.

De laatste drie wedstrijden werden gekenmerkt door weinig tot geen wind. Dit mocht de pret niet drukken. In totaal deden 23 schepen dit jaar mee, met ongeveer 5 mensen gemiddeld per schip zijn dit rond de 100 zeilers elke week die op de authentieke rond -en platbodems de strijd met elkaar aangaan.

Het begin van de competitie was er genoeg wind. Er werden enkele mooie races gevaren. Na de zomerstop in augustus was er in de avonden minder wind in de lucht te vinden. Er werden door de drones van RotorZ en Bird’s Eye View Bunschoten wel mooie platen geschoten maar qua zeilen was het zoeken naar vlaagjes die schaars waren op het Eemmeer.

De laatste DARP was er één met mooi weer en een kille afsluiting. Normaal is er na de wedstrijd een gezellig samenzijn in het clubhuis van WSV de Eendracht. Door de terecht afgekondigde maatregelen van de overheid kon het clubhuis niet meer open. De einduitslagen konden daarom ook niet bekend gemaakt worden. De afsluiting zat er dit jaar dus niet in. De organisatie is blij dat er nog gevaren kon worden dit jaar.

Uitslag DARP competitie 2020, seizoen 37 – alle wedstrijden

Uitslag DARP competitie 2020, seizoen 37 – 8 beste wedstrijden – eind klassement