DARP 40 seizoenen onder zeil !!! Geef je op.

De DARP (DinsdagAvond Rond-en Platbodem competitie) vaart dit jaar al voor de 40e keer! Om dit te vieren, organiseren we aankomende zaterdag 14 oktober een feestje. Tijdens de Herfstrace en de prijsuitreiking van de DARP staan we stil bij het feit dat we al 40 seizoenen lang zeilen.

De DARP is opgericht om mensen kennis te laten maken met zeilen en hen te leren varen met authentieke Nederlandse rond- en platbodemschepen. Sinds 1984 begonnen enkele schippers hiermee, en honderden mensen hebben sindsdien leren zeilen tijdens de DARP. Velen van hen hebben zelfs een schip gekocht. Ook hebben we met de DARP bijgedragen aan het behouden van de kennis van het varen met de oude botters, pluten en andere authentieke schepen in onze havens.

Kortom, de DARP is de ideale plek om te leren wedstrijdvaren met rond- en platbodems, en dat al 40 seizoenen. We kijken er naar uit om hier samen met u aankomende zaterdag op terug te blikken.

Praktische zaken: inschrijven kan tijdens palaver voor € 10,- per schip, iedere rond- en platbodem kan meedoen. Wil je ’s avonds meedoen met de maaltijd geef je dan op via evertheuveling@hotmail.com kosten zijn € 12,- p.p. af te rekenen bij het palaver. Alleen contant betalen mogelijk.